Oferta

     Strona główna
     Księga gości
Biesiady staropolskie lub w klimacie rycerskim

Biesiady rycerskie dla firm lub prywatnie. Stoły uginające się od mięsiwa, miodu oraz....Oferujemy organizację kompleksową biesiady staropolskiej lub w klimacie rycerskim. Oprawa cateringowa uczty, pokazy walk rycerskich, konkursy i zabawy, przebieranie gości, zespół folkowy, tańce dwórek. Posiadamy hale bankietowe o łącznej powierzchni ponad 300m2, kompletny wystrój sali, ławy i glinianą zastawę stołową na 350 osób. Lokalizacja biesiady na terenach Zamku Malborskiego lub inne wskazane przez zamawiającego: Restauracje, plener, teren firmy, itp.

 Chłopska biesiada po staropolsku. Przykładowe pozycje naszego menu, do wyboru:

 ZIMNE: mięsa pieczone i wędliny oraz dodatki:

  • galantyna z kaczki z żurawiną
  • karkówka czosnkiem zaprawiana
  • mostek cielęcy faszerowany, boczek faszerowany
  • salceson, kiełbasa pieczona, kaszanka
  • pasztety: z jelenia, gęsi, karpia i grzybów
  • Wieprzowe nóżki w galarecie lub karp w galarecie
  • śledzie w czterech smakach
  • Szczupak faszerowany
  • Sos żurawinowy do mięs, tatarski, czosnkowy
  • ćwikła z chrzanem, Sos tatarski, chrzan
  • ogórki kiszone i smalec wiejski
  • chleb wiejski

Sałatki:

  • Sałatka z pieczonych ziemniaków i ogórków małosolnych
  • Sałatka z buraków z miodem
  • Sałatka śledziowa
  • Sałatka ziemniaczana z kaparami i czerwoną cebulą
  • Surówka z kapusty kiszonej
  • Mix sałat z winegretem

JADŁO GORĄCE:

  • Prosiak pieczony, faszerowany kaszą gryczaną i podrobami
  • Szaszłyki indycze z boczkiem i cebulką
  • karkówki marynowane w ziołach
  • Kurczaki na rożnie pieczone z gęsimi wątróbkami podawane
  • Szynka z kością pieczona
  • Sandacz w ziołach duszony
  • kiszka ziemniaczana
  • kaszanka z boczkiem i cebulką w folii aluminiowej zapiekana

Dodatki:

  • Talarki z ziemniaków opiekane
  • Kasza gryczana, ryż z warzywami
  • Tradycyjna sałatka z kiszonej kapusty z antonówką
  • Sałata po polsku z jajkiem i ze śmietaną

Desery:

  • Baba drożdżowa z rodzynkami lub owocami
  • Jabłecznik, sernik z makiem, sękacz

 

Dania grillowe:

  • Karkówka marynowana w ziołach
  • Szaszłyk drobiowy z boczkiem i warzywami
  • Kiełbasa biała i wiejska
  • Cevapcici bośniackie z czosnkiem i cebulką
  • Kaszanka z cebulą
  • Łosoś marynowany
  • Paella hiszpańska z owocami morza
  • Ziemniaki pieczone z bryndzą
  • Warzywa grillowane (cukinia, bakłażan, papryka)

Sosy do mięs grillowych:

  • Barbecue
  • Czosnkowy
  • Tzatziki
  • Musztarda
  • Keczup
  • Ćwikła z chrzanem
  • Pieczywo mieszane(bułeczki bankietowe, chleb staropolski, chleb razowy)
  • Smalec z jabłkiem i śliwkami podawany w gliniakach
  • Ogórki małosolne

 Zapraszamy do współpracy, kontakt

wyślij link znajomemu


powrót do wszystkich ofert